1 Şubat 2019 Cuma

DRUADAN FOREST - THE LOST DIMENSION


Dungeon Synth kadar büyülü bir müzik kategorisi daha duymadım desem yeridir. Elektronik melodileri böylesine ortaçağ havasında müzikler oluşturabileceği kimin aklına gelirdi ki? Hele o bin dokuz yüz seksenli yıllarda çok revaçta olan dijital orgların iki bin onlu yıllarda Dugeon Synth müzik yapanlar için fazlasıyla değerli olacağını kim düşünebilirdi? Öyle ya da böyle Dungeon Synth çok klas işlere imza atılıyor ve bize de keyifle dinlemek kalıyor. 

Druadan Forest, aslında sadece Dungeon Synth değil aynı zamanda Ambient Music ve Epic Black Metal kategorilerinde de kendine yer buluyor çünkü alt yapı sadece dijital org melodileri üzerine kurulu değil. Gitar, davul ve benim cadı vokal olarak isimlendirdiğim tarz solist performansı da işin içine dahil olunca iş şüphesiz Black Metal'e doğru kayıyor. Tabii bu Norveç'den doğan ve karanlık bulutların arasından gümüş bir ay gibi müzik severlerin üzerine doğan uğursuz ışıktan biraz farklı bir müzik. İçeriği daha çok fantastik kurgu konulardan oluştuğu için melodiler de bu durumdan nasibini alıyorlar. Dinlemeye başladığınızda orijinal Black Metal köklerine sahip olmasına rağmen daha saldırganlıktan uzak ve büyüleyici tınılarla karşı karşıya kalıyorsunuz. 

Müziğin arkasındaki isim olan V-Khaoz takma isimli müzisyen, toplam otuz dokuz dakikaya yakın olan albüme fazlasıyla özen göstermiş. Tüm enstrümanlar bir elden çıkınca iş çok farklı ve özel bir boyuta taşınıyor. Kapak resmi ve logosuyla da dinleyicilerden on puanı kapan "The Lost Dimension" Kaset, Digipack CD ve LP olarak piyasaya sürülmüş. Ben kaset sürümü henüz koleksiyonuma dahil edemedim ama CD ve LP sürümlerini beraber satın aldım. Şöyle güzel bir cumartesi gecesi LP'yi pikaba koyup loş ışıkta şarabını yudumlayarak dinlemesi büyük keyif zira gerek kapak resmiyle gerekse müziğiyle alıp başka diyarlara götüren çok güzel bir albüm. Estetik kaygının üst seviyede olduğu bu albüme kulak kabartmak ve an az bir sürümünü koleksiyona dahil etemeki bir müzik koleksiyoncusu için doğru karar olacaktır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder