24 Mayıs 2018 Perşembe

BURNING INSIDE - APPARITION


Burning Inside ile 1999 tarihli "The Eve of the Entities" albümüyle olmuştu. Technicial Death Metal kategorisinde müzik yapan grubumuz, o zaman çok fazla ilgimi çekmemişti. Belki de bu tarz bir müziğe henüz hazır değildim. Bana çok karışık ve anlaşılmaz gelmişti. İnsan zamanla çeşitli tarzlarda müzikler dinleye dinleye kendisini geliştiriyor. Yıllar sonra nihayet 2015 yılında o albümü satın aldım. Bu sefer o kadar da karışık gelmediğini söylemeliyim. Herkes hitap edecek türden bir albüm olmadığı da aşikar. O sebepten olsa gerek, 1995 ile 2007 yılları arasına sığdırdıkları kariyerleri boyunca sadece iki albüm kaydettiler. Çok da iyi etmişler. Bu yazımızın konusu ise ikinci albümleri "Apparition" olacak. 

Yani nasıl desem, albüm öylesine hızlı bir giriş yapıyor ki, "Ne oluyor yahu!" demekten kendimizi alamıyoruz. Genellikle ağır tempoda başlayan ve yavaş yavaş yükselen albümleri daha etkileyici bulurum ama Burning Inside albüme doğrudan girme işini iyi kotarmış. O yüzden o ani başlangıcı sevdiğimi ve bunun çok nadir gerçekleştiğini söylemeliyim. Bununla birlikte şarkılar beklentimi karşılayacak şekilde dengeli bestelenmiş. Ne demek bu? Efendim şu demek. Şarkılarda iniş çıkışlar var. Yani demek istediğim başladığı gibi devam edip sadece ana istasyonlarda duran ekspres tren görüntüsü çizmiyor. Virajlarda yavaşlıyor, hem zemin geçitlerde güvenli geçiş gerçekleştiriyor, düz ve açık alanlarda bastırıyor. Bu tren benzetmesini hep çok sevmişimdir. Evet, "Apparition" ara durakları olan bir albüm olmuş. Bu da müzikaliteyi yükseltmiş. Prodüksiyon çok iyi ve enstrümanların hepsi net şekilde duyuluyor. Bu grubun ve eserlerinin böylesine yer altında kalmış olması bana çok şaşırtıcı geliyor. Bazen gerçekten de şans gerekiyor insana ama şunu da unutmamak lazım tabi. İstikrar her zaman önemlidir. Yaptığın albümler çok başarılı olabilir ama sıra konserler ve uzun turneler arasına serpiştirilmiş albümler yapmak başarı seviyesini arttırır. Bu hayatın her alanında böyledir. 

Sonuç olarak artık aktif olmasa bile geride bıraktığı iki albüm ve bir kısa albüm ile Burning Inside kulak kabartmaya değecek bir grup. CD sürümünü yayınlandıktan on altı sene sonra jelatini bile açılmamış bir şekilde bulduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum desem yeridir. Onca zaman beni beklemiş ve hoş gelmiş sefa getirmiş. Şimdi dönsün bakalım o incelikle düşünülmüş melodik yapısıyla defalarca ve aksın ruhumuzun derinliklerine. 

The fire is within, then death brings an end
It feeds on my soul and then I lose control
The pain that I feel, you just can't explain
Until someone you loved has taken away 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder