1 Temmuz 2018 Pazar

DEAMON - CONDEMNED TO DARKNESS


Kanada soğuk memleket ve oradan çıkan bir Death Metal grubu da elbette buz gibi soğuk olacaktır. Deamon, her bir üyesi bebekken makine yağı içerek büyümüş olanlarda oluşuyor olmalı zira müzik gerçekten soğuk kış şartlarına uygun üretilmiş kamyon motoru kadar sert bir müzik. Türe aşina olmayan sokaktaki insanın ruh sağlığı üzerinde olumsuz etkiler oluşturabileceğine gönülden inandığımı söylemeliyim. O yüzden ailenizde ve çevrenizdeki normal insanların ulaşamayacağı bir yerde saklayınız.

Albümün açılış şarkısı "Flesh Divine" öyle bir giriş yapıyor ki, CD ortasından çalmaya başlamış gibi bir hava oluşuyor. O yüzden play tuşuna basmadan önce kemerleri bağlayıp derin bir nefes almakta fayda var zira aniden gelen şok etkisiyle havada hızlı bir dönüş hamlesi yapan savaş uçağında G Kuvvetine maruz kalmış gibi hissedilebiliyor. Neler olup bittiğini kavrayabilirsek devamında tempo yavaş yavaş oturuyor ve müziğin ritmi raylar üzerinde giden ağır bir yük treni havasına bürünüyor. Her notası rahat duyulabilen ve kaydı olabildiğince temiz yapılmış olan bu albüm, zamanla insanda bağımlılık yapıyor. Çoğu platformda ve albüm yorumlarımda dile getirdiğim üzere kompozisyonda iniş çıkışlar çok önemli. Hele ki böyle dinlemesi zor bir müzikte dinleyiciye nefes alma fırsatı veren yavaş pasajlar kaliteyi ikiye katlıyor. Yoksa baştan sona kontrolsüz bir hızla ilerleyen albümler çoğunlukla başarılı bulunsa da baştan sona keyifle dinlenebilmesi mümkün olmuyor. "Condemned to Darkness" bu dengenin iyi sağlandığı bir albüm. Grubun yer altında hatırı sayılır bir derinlikte demir atmış olması duruş açısından olumlu bir durum ama ben daha çok tanınmış olmalarını tercih ederdim. Böyle başarılı gruplar daha çok ön plana çıkmalı ve türe aşina çoğunluğun gözü önünde olmalı.

Bu albüm grubun ikinci albümü ve ilk albümlerinin ikinciye oranla çok daha saldırgan ve anlaşılması zor bir albüm olduğunu söylemeliyim. Bu albümde ise taşlar daha bir yerine oturmuş ve grup mevcut kaliteyi bir adım yukarıya taşımayı başarmış. Dinledikçe ve bu vesile ile şarkılar zihne yerleştikçe daha keyifli bir hal alıyor ve grup üyelerinin albümün yapım aşamasında ne kadar özenli çalıştıkları daha iyi anlaşılıyor. Grubun türü belirlenirken başına Brutal kelimesi eklenilerek Brutal Death Metal kategorisine koyulmuş olması şaşırtıcı bir durum değil. Daha ilk dinleyişte o Brutal kelimesinin albüme neden yakıştırıldığını kolaylıkla anlayabiliyoruz. 2003 tarihli bu albüm türün meraklılarına keyifle ve şiddetle tavsiye edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder