4 Ağustos 2018 Cumartesi

VALHALORE - VOYAGE INTO ETERNITY


Avustralya'dan Viking Metal grubu çıkar mı diye sorsam cevap muhtemelen hayır olur zira Avustralya gezegenin güneyinde, okyanusun ortasında tek başına dev bir adadır ve Viking kültüründen pek uzak bir diyardır. Gel gör ki bu istatistik bilgi Valhalore grubunu kuran arkadaşları pek bağlamamış. Adamlar grup isminden imajlarına, ilk albüm kapağından müziğine kadar Viking diyarının güçlü esintilerini taşıyorlar.

Dijital platformdaki sosyal medyanın gücü inanılmaz derecede büyük yoksa Valhalore'dan haberim olması mümkün olmazdı. CD'nin yayınlanacağı haberi reklam olarak ekranıma düştüğünde şüphesiz ilk dikkatimi çeken kapağın muhteşem illüstrasyonu oldu. Türkçe ismi "Sonsuzluğa yolculuk" olan albüme çok yakışan resim zaten müzik sevenlerin gönlüne ilk dakikada golü atıyor. Sonrası merak edip grubun sosyal medya sayfasını incelemeye kalıyor. Örnek şarkıları da dinleyince hele ki Viking Metal ile ilgiliyseniz, albümü satın almak için bir an düşünmüyorsunuz. Satın aldıktan bir hafta sonra posta kutuma düşen albümün Digi Pack sürüm olması, ürünü elinize alır almaz on puanı bir köşeye yazmanıza sebep oluyor. Bir kitabın kalın ciltli kapakla basılması ne kadar prestijli ise, bir müzik albümünün Digi Pack baskı olarak piyasaya sürülmesi de o kadar prestijli. CD'yi ilk defa heyecanla müzik setime koyduğumda albüm "By Moon and Stars" ile başladı ve şunu üzerine basarak söylemeliyim ki, bu hayatımda duyduğum en güzel ve etkileyici açılışlardan birisi olmalıydı. Özellikle konserlerde çok güçlü bir atmosfer yaratacağından şüphem yok. Takip eden şarkılarda, grubun Viking Metal kategorisinde olmasına rağmen müziğin standart Viking Metal çizgisine birebir uymadığını söylemeliyim. Bu da müziği orijinal kılan bir özelliktir. Ayrıca beklediğimden daha agresif ve gürültülü bölümlerle dolu olduğunu da eklemeliyim. Yine de araya itinayla serpiştirilmiş melodik pasajlar, durumu fazlasıyla dengeliyorlar. Elemanların koro halinde söyledikleri bazı nakaratlar ise Viking ruhunu içinizde hissetmenizi sağlıyor. Albümde en sevdiğim şarkının "Across the frozen ocean" olduğunu da ekleyeyim. Gerçi şarkıların hepsi birbirinden güzel ama her zaman bir tanesi ön plana çıkar değil mi?

Grubun tercih ettiği müzik tarzı ve içerisinde yaşadıkları kültürün bu müzikle bağının olmaması gerçekten de yaratıcı fikirleri ortaya çıkartmış. Tüm dünyada tanınmaları mümkün olabilir mi bilemiyorum zira Avustralya gezegenin geri kalanı için gerçeklikten kopuk bir masal diyarı gibi. Yine de bir vesile ile bu gruptan haberim olduğu ve ilk albümlerini koleksiyonuma kattığım için memnunum. Viking Metal seven arkadaşlara tavsiye edilir.

VALHALORE 
ACROSS THE FROZEN OCEAN 
OFFICIAL VIDEO

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder