5 Temmuz 2018 Perşembe

OBSIDIAN GATE - FOR WHOM THE FIRE OBEYS


Almanya'dan çıkan Heavy Metal müzik, hangi kategoride olursa olsun hep kaliteli olmuştur. Black Metal'de bu kategoriler arasında güçlü olanlardan birisidir. Obsidian Gate ile tanışmam 2002 yılına kadar uzanıyor. Ankara'da askerlik yaptığım dönemde kent merkezinden aldığım bir Metal Fanzin içerisinde gördüğüm "Colossal Christhunt" isimli albümlerinin kapağına vurulmuştum. O zaman internette müzik paylaşımı bu yazıyı yazdığım 2018 yılında olduğu kadar yaygın değildi. Hele ki böylesine yeraltı bir grubun ürünlerine kolay ulaşmak mümkün değildi. O yüzden sözünü ettiğim albümü dinlemem 2005 yılına ertelenecekti. 

İşte o yıla nihayet ulaştığımızda ve ben internet üzerinden CD'yi sipariş ettiğimde yaptığı müzikle beni benden alan Alman Black Metal grubu, üçüncü albümüyle nihayet tekrar koleksiyonumdaki yeni yerini aldı. Bir önceki albümde Roma’nın acımasız arenalarında aslanlara yem edilen Hristiyanların hikâyesini anlatan grup, bu sefer de Nile’dan nöbet devir alıp Mısır tarihine eğilmiş. Şüphesiz kendilerine özgü o şeytani senfonik tarzlarıyla kara büyüyü tekrar üzerimize salmışlar. Bu kaydın gerçek bir sanat eseri olduğunu söylemeliyim. Müziğin geneline hâkim olan klavye, elektrogitarlarla öylesine iyi bir uyum içerisinde ki, ortaya çıkan üründen etkilenmemek elde değil. Şüphesiz albümün ana teması olan eski Mısır uygarlığına gönderme olan ancak aslında Arap kültürünün bir parçası olan melodiler, kendinizi çölün altın kumlarında dikilmiş piramitleri izliyorsunuz hissi yaratıyor. Şarkı listesinde dördüncü sıraya yerleşmiş olan "Plagues upon Them!" başladığında bu bahis konusu etkiyi en iyi şekilde hissedebiliyoruz. Grubun bugüne kadar yayınladığı üç albüm ve bir EP'nin hepsi belirli bir kavram üzerine kafa yorulmuş çalışmalardan oluşuyor ve bu da kaliteyi arttıran bir unsur olduğundan Obsidian Gate'i değerli kılıyor. 

Sadece 500 adet üretilmiş ve üç kapaklı şekilde tasarlanmış olan Digi Pack CD, içinde bulunduğumuz dijital ticaret zamanında henüz ulaşılabilirliğini kaybetmiş değil ama bu tarz müzikleri sevenlerin de koleksiyonlarında katmak için vakit kaybetmemelerini tavsiye ederim zira zaman geçtikçe ürüne ulaşmak zorlaşacağı gibi temiz korunmuş ürüne ulaşmak da zor olacaktır. Bu özellikle Digi Pack gibi narin olan sürümleri için daha geçerli bir durum. 

Djinn of the desert
One with dust and glowing sun
A cursed phantasm lurking
A serpent's rattle from beyond the sands

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder